Gå til hoved-indhold

Om Femstjernen

Velkommen til Femstjernen Den lille institution med det store hjerte

Om Femstjernen

Velkommen til Femstjernen Den lille institution med det store hjerte.

Vi er en integreret privat institution godkendt til 75 børn. Det er dog vigtigt at bibeholde vores vision om at være den lille nære institution, så selvom der er plads til flere børn i huset, ønsker vi at holde børnetallet på ca. 63 børn i gennemsnit om året. Børnene er fordelt på to vuggestuegrupper  og to børnehavegrupper: en for de ca. 2-4 årige og en for de ca. 4-6 årige.

 

Vi lægger vægt på at være et hus, hvor børn, forældre og de voksne kender hinanden godt. Vi er sammen på tværs af alder og grupper om morgenen og om eftermiddagen, hvilket er med til at skabe en glidende overgang fra vuggestue til børnehave. Vi sætter en ære i vores arbejde,  og det håber vi kan ses og føles, når man træder ind i vores hus. Vi taler til hinanden i en god tone, og viser glæde ved at se hinanden. Det skal være godt at være barn og voksen her i Femstjernen.

 

Femstjernen blev til på baggrund af kommunens lukning af Sct. Georggården i Ringsted. Forældrekredsen blev hurtigt enige om, at det ville de gøre noget ved, og startede Femstjernen op i lokaler i Kværkeby.

 

Den Private Institution Femstjernen blev en realitet d. 1. februar 2013, hvor vi startede op med 7 børn og 4 personale.

 

I 2018 flyttede vi til Ole Hansensvej i Ringsted. På den baggrund er det naturligt, at forældrene har et stort engagement, og stor indflydelse i huset.

 

Allerede fra starten har visionen om at være den lille nære institution været den primære drivkraft i arbejdet omkring Femstjernen.

 

Institutionen er  privat og styres af en forældrevalgt bestyrelse bestående af 5 forældre. Så som forældre til et barn i vores institution har du stor indflydelse på de daglige rammer, som dit barn skal færdes i.

 

Vi er et godt eksempel på nærdemokrati, og på hvordan lokale kræfter selv kan bestemmer over, hvad der er bedst for vores børn. Tillid, ansvar og engagement er med til at 1+1 bliver til 3, og det kommer alt sammen dit barn til gode i Femstjernen.