Gå til hoved-indhold

Indkøring i vuggestuen

Indkøring af barn i vuggestuen

Når I og jeres barn starter i Femstjernen vil det primært være en person fra barnets stue som modtager jer og i indkøringsperioden vil være jeres og jeres barns kontaktperson.

For at indkøringen skal være så succesfuld som muligt er det vigtigt at I og barnet er trygge ved indkøringen.

Indkøringsperioden tager omkring 1½ – 2 uger, afhængig af barnets trivsel.

Kontaktpersonen vil præsentere barnet for stuens resterende personale, så barnet hurtigt føler sig trygt, ved alle voksne på stuen.

Eks. på indkøringsfasen:

1. Dag: Forældre og barn kommer på besøg, efter aftale med primærvoksen i ca. 1 time, hvor forældrene fortæller om barnet og dets vaner og vi fortæller om vores daglige rutiner. Indkøringsfasen aftales med kontaktpersonen. Dag 1 starter altid kl. 9.30 eller tilpasset efter barnets sovemønster.

2. Dag: Barn og forældre er i vuggestuen i ca. en time kl.:09.30-10.30, hvor barnet leger på stuen og hvor mor eller far er til stede.

3. Dag: Barn og forældre er i vuggestuen I ca. en time fra ca. kl.:09.30-10.30 hvor barnet prøver at sige farvel i 15-30 min, afhængigt af barnets reaktion. Hvis barnet er meget ulykkeligt, henter vi jer før aftalt tid.

4. Dag: Barn og forældre er i vuggestuen fra ca. kl.:09.00-10.30 hvor barnet prøver at være med til samling, enten med forældre eller alene, og er med på stuen, mens forældre opholder sig i vores personalestue.

5. Dag: Barn og forældre er i vuggestuen fra ca. kl.:09.00-11.30 hvor barnet prøver at være alene, mens forældre opholder sig i vores personalestue, og hvor barnet evt. er med til frokost. Eller går en tur og personalet ringer når barnet er træt.

Barn og forældre kommer i vuggestue fra ca. kl. 9.00 eller inden første lur, dette aftales med primær voksen. Forældre og barn er lidt på stuen hvorefter der vinkes farvel og der aftales enten, at personalet ringer ang. Om de har fået barnet til at sove, eller om det skal hentes. Hvis barnet sover, ringer personalet når barnet er vågent og har fået lidt mad.

6. Dag: Barnet er alene i vuggestuen om formiddagen og sover i vuggestuen. Forældrene ringes op når barnet vågner og er blevet tilbudt mad, barnet hentes.

7. Dag: Barnet er alene i vuggestuen om formiddagen og sover i vuggestuen.
Forældrene ringes op når barnet vågner og barnet hentes.

8. Dag: Barnet er alene i vuggestue om formiddagen og sover i vuggestuen.
Spiser mad i vuggestuen og hentes efter aftale eller når der ringes.

9. Dag: Barnet er alene i vuggestue om formiddagen og sover i vuggestuen.
Spiser eftermiddags mad i vuggestuen og hentes ca. kl.:14.30-15.00. Efter eftermiddagsmad.

10. Dag: Barnet er alene i vuggestue om formiddagen og sover i vuggestuen.
Spiser eftermiddags mad i vuggestuen og hentes ca. kl.:14.30-15.00.

Dette er et eksempel på indkøringsfasen, men børn er forskellige og reager forskelligt, så indkøringsfasen kan variere i forhold til barnets reaktion på start i vuggestue.

Hvis jeres barn er meget ked af det, ringer vi til jer. Det er vigtigt at barnet føler sig tryg i vuggestuen.