Gå til hoved-indhold

Kostpolitik

Kostpolitik

Femstjernen har en kostpolitik, som forældregruppen diskuterede og vedtog ved forældremøde i 2016. Både forældre og personale ønskede at  have  retningslinjer for, hvor meget sukker børnene må få serveret i institutionen.,

 

Femstjernen og forældregruppen vedtog:

Grupperne for 0-2 år er helt sukkerfri. Dette gælder både i hverdagen og ved fødselsdage. Vi holder barnets fødselsdag med flag og festlighed, og forældrene er meget velkomne til at tage frugt, boller o.a. med til festligholdelsen. Spørg gerne personalet hvad der må medbringes.

 

Grupperne for 2-4 år, 4-6 år må gerne medbringe 1 sød ting til fødselsdage. Det kan være en kage, eller is – men IKKE både kage og is. Er du i tvivl om, hvor lidt og hvor meget der må medbringes, så spørg personalet. Går vi hjem til fødselsdage, opfodrer vi til at undgå at uddele slikposer.

 

Madpakkerne er forældrenes ansvar, og vi opfordrer til at undgå sukkerholdige og sliklignende produkter i madpakken.  Alle kan have svært ved at vurdere, hvad der er sundt eller usundt. Hvis du er i tvivl om, hvad der er ok at have med, så spørg personalet. (Denne her del bliver meget formel. Kan vi skrive den mere direkte?)

 

Femstjernen serverer ikke sukkerholdigt mad til børnene. Pædagogiske aktiviteter som pandekagebagning, bålmad eller “bag for en sag” og andre muligheder for at lave mad med børnene, kan indeholde sukker. Vi ser det også som vores pædagogiske opgave at tale om sundt og usundt, samt at give børnene mulighed for at smage/lave mad i børnefælleskaber.

 

Ved særlige lejligheder som julefest, sommerfest o.l., bliver der serveret noget at drikke og spise som passer til lejligheden; f.eks æbleskiver/pebernødder til jul, kagebord til sommerfesten.