Praktiske oplysninger


 

Intranet

I Femstjernen bruger vi et intranet, til vores daglige kommunikation mellem forældre og institution. I de enkelte huse er der skærme hvor børnene skal registreres når de kommer og går.

Til forældrene er der en app som findes til både web, iOS og Android devices. Du får adgang tilsendt på mail, så husk at aflevere din mail adresse til lederen.

Du kan som forælder også melde dit barn fri eller syg  hjemmefra via appen

Derudover bruger personalet systemet, til at sende billeder og information om dagligdagen, ligesom du som forælder kan sende beskeder til personalet og leder. Det er også her der kommer information om arrangementer i institutionen.

Det er et lukket system, hvor udelukkende forældre og personalet her i Femstjernen har adgang til oplysningerne.

 

Når dit barn starter i Femstjernen

Ved opstart af dit barn, er det vigtigt du aftaler med personalet på den pågældende stue hvordan det skal foregå. At give en fast opskrift på opstart kan vi ikke, da børn jo heldigvis er forskellige.

Du skal regne med at være i huset sammen med dit barn nogle formiddage, og derefter lade barnet være alene med personalet i nogle timer. Derefter må du med dit kendskab til dit barn, lave aftaler med personalet.

 

Mødetid

Du kan aflevere dit barn fra huset åbner kl 6.00 til kl 9.30. Ønsker du at aflevere dit barn senere end 9.30, vil personalet gerne have besked.
Dette kan gøres via intranet/app, eller personligt til personalet. Dette er for at tage hensyn til aktiviteter/ ture med børnene.

 

Legetøj/sovedyr

Fredag er i øjeblikket legetøjsdag. Vi holder i perioder pause fra denne aktivitet. Det er KUN denne ene dag ugen at børnene må have eget legetøj med. Det skal være noget som kan være i en lille rygsæk og det må ikke have lyd.

Vi beder om, at dette bliver respekteret. På den måde er det muligt for børnene, at vise deres kammerater deres yndlingslegetøj.

Sovedyr må medbringes hver dag. Der må også gerne ligge et sovedyr, som så hører til i Femstjernen.

 

Solcreme

Om sommeren, når der er UV varsel, forventer vi at børnene møder op og er blevet smurt med solcreme om morgenen.

Barnet medbringer egen solcreme med navn på, som skal ligge i barnets garderobe.

Femstjernen sørger for at børnene bliver smurt ved frokosttid. Husk at give personalet besked hvis dit barn ikke kan tåle solcreme.

 

Skiftetøj

Der skal ved barnets garderobe plads være skiftetøj. Vi har ikke ekstra skiftetøj i Femstjernen, så det er vigtigt at kassen er fyldt godt op. Vi vil hænge det våde eller beskidte tøj i en pose ved barnets plads, det er så også tegn på at der skal fyldes op igen.

Især i vådt og sjappet vejr er det nødvendigt at fylde godt op, og så selvfølgeligt i renlighedsprocessen. Om fredagen tømmes garderoben så der kan blive gjort godt rent. Husk at have navn i barnets tøj og sko.

 

Skofrit hus

Vi går ikke med sko på i huset. Der er blå ”futter” ved indgangene, som man som forælder kan bruge ud over sine egne, eller man kan tage dem helt af.

 

Udflugter

Vi tager på ture i Femstjernen og information omkring turen vil ske via intranet/app.

Vi forventer at barnet medbringer turmadpakker (pakket i papir), samt har en taske, som barnet selv kan bære. Udflugterne bliver tilrettelagt efter børnenes alder dvs. regndråber tager måske ind til Ringsted og ser fx et musikshow, De store børn i Regnbuen tager måske ned til legepladsen og de små Regnbuer går en tur på idrætspladsen. Vi må ikke benytte private biler til vores udflugter.

 

Fastelavn/juletræsfest/sommerfest mv.

Vi afholder i løbet af året flere arrangementer og de vil blev meddelt via intranet/app.

 

Bedsteforældredag

Vi afholder arrangementer for bedsteforældrene, som ved de lejligheder er velkomne til at se hvad deres børnebørn laver i Femstjernen.

 

Ferie

Alle har behov for ferie både børn og personale. Vi har få lukkedage i Femstjernen og for at vi kan sammensætte den mest optimale bemanding i forbindelse med helligdage og i ferieperioder, vil vi gerne opfordre til at I altid lægger ferie/fridag ind i intranet/app, når I ved det. Samtidig opfordrer vi til at alle børn holder 2-3 ugers sammenhængende ferie i perioden maj til september.